Safety First - Class 1 Science - Question and Answer

 Safety First - Class 1 Science - Question and Answer

Safety is very important in our daily life. We should always be careful at home, in school, on the road, and while playing. This chapter teaches us simple safety rules that help us stay safe and avoid accidents. By learning and following these rules, we can protect ourselves and others. “Safety First” reminds us that being careful is the best way to stay happy, healthy, and safe everywhere.

Safety First - Class 1 Science - Question and Answer

1:- What is the safety means?

Ans:-Safety means staying away from harm.

2:- What are safety rules?

Ans:-The certain rules that we follow to stay safe are called safety rules. 

3:- Write five safety rules that we should follow at home?

Ans:-
1- We should not play with switches and plugs.
Safety First


2- We should not play with sharp tools.
Safety First


3- We should not play with matchsticks.
Safety First


4- We should keep our things in their proper places.
Safety First


5- We should inform our parents when we get hurt.
Safety First


 

4:- Write five safety rules that we should follow at school?

Ans:-
Safety First


1- We should walk in a line.
Safety First


2- We should not try to get on or get down from a moving bus.
Safety First


3- We should not run around in the classroom.
Safety First


4- If we get hurt, we should inform our teacher.

5:- Write five safety rules that we should follow on the road?

Ans:-
Safety First
1- We should not run or play on the road.


Safety First
2- We should cross the road only when the signal is green.


Safety First
3- We should use zebra crossing to cross the road.


Safety First
4- We should must follow the traffic rules.

Safety First
5- Always walk on the footpath.

6:- Write five safety rules that we should follow while travelling ?

Ans:-
Safety First
1- Stand in a queue while waiting for a bus.

Safety First
2- Never try to push someone.

Safety First
3- Never get in or get down of a moving bus.

Safety First
4- Never lean out of the window of a moving bus or car

Safety First
5- Always wear a seat belt when you sit in a car.

7:- What is the meaning of red light of traffic?

 
Safety First
Ans:- Red light means to stop.

8:- What is the meaning of yellow light of traffic?

Safety First


Ans:- Yellow light means to get ready.

9:- What is the meaning of green light of traffic?

Safety First


Ans:- Green light means to go.

No comments:

Post a Comment

If you have any doubt, please let me know